Anerkendende metode
Anerkendende pædagogik er en pædagogik, hvor man tager udgangspunkt i at være opmærksom på, hvad individdet udtrykker.
Hvis man begynder med at anerkende individdet og tager udgangspunkt i det, som individdet foretager sig, så føler individdet sig set og hørt og behøver ikke at gøre en masse for at trænge igennem til dem individdet omgiver sig med.
Når individdet først har følelsen af at være blevet set eller hørt, har det meget nemmere ved at slappe af og høre efter, hvad omgivelserne forventer.
Derved bliver mange problemer aldrig til noget og på den måde er anerkendende pædagogik med til at gøre hverdagen skønnere for det samarbejde der venter.
Narrativ metode
Vi arbejder ud fra, at alle har brug for at blive hørt, - at have vidner til sin historie. Identitet skabes og genskabes ved at have tilhørere/vidner til sin historie.
På denne baggrund gives der
respons på borgerens fortælling, herunder en bevidnende genfortælling af hvad du har lyttet til, hørt fortalt, samt hvad det har afstedkommet af refleksioner hos dig.
Vi arbejder eksternaliserende, så der skabes en bevished om hvad individet har af udfordringer, i stedet for individet er udfordringen, så fokuset er på hvad indvidet VIL og ikke hvad indvidet er ER.
På denne måde skabes der størst muligt progression i hverdagens udfordringer.
Man bruger mentaliseringsevnen til at se sig selv udefra, og forstår hvordan andre påvirkes af det man siger og gør af handlinger i den fælles sociale kontekst.
Vi ved når individet øver sig i at genkende sine egne følelser og reaktionsmønstre og får identificeret, hvad de fortæller, kan man bruge dem konstruktivt og agere mere hensigtsmæssigt og skabe forståelse for hvad der sker over i den man interagere med i den sociale kontekst.
I den mentaliserende metode er det ikke forbudt at udvise følelser; det er det, vi omsætter dem til, der er relevant.
Dette er et udpluk af de tilgange vores kompentente medarbejdere har indsigt i.
Vi anvender Low Arousal som dagligt tilgang i vores virke, da denne tilgang er konflikt-nedtrappende, samt er med til at højne hensigtsmæssig adfærd
Metoden og menneske-synet bag KRAP indgår i flere aspekter af det pædagogiske arbejde og har en kobling til de øv-rige tilgange og meto-der som praktiseres, hvor vi også har en aner-kendende og ressource-fokuseret tilgang.
Vi anvender kognitiv adfærds terapi i den daglige tilgang, dette giver individdet flere muligheder i at navigere i eget føleliv, og derpå opnå større progression.